MalinBorglin

Det här funderar jag på!

Avklarat

Publicerad 2011-06-30 11:09:54 i Vardagslivet

Redan kl 10.24 hade jag avklarat dagens to do. varít på försäkringskassan och sedan pratat med csn.
läst mina sidor i boken och funderat över livet... nu ska jag njuta...
i helgen ska jag hjälpa mamma Flytta. ska bli awesome.. =)

Fyra Gånger om

Publicerad 2011-06-28 11:17:45 i Vardagslivet

Vi beslöt oss för att det var ju faktiskt ett förhållande vi var mitt uppe i.
Och när det äntligen gick upp för mig vad som nyss hänt så hade han nämnt mig som flickvän en gång och oss som par tre gånger utan att jag fått en syl i vädret. Det gick som en varm känsla genom hela mig och jag kände mig riktigt omtyckt..  Trodde inte att jag kunde öppna mig helt igen efter allt som hände för 4 år sedan. för på Torsdag är det exakt 4 år sedan jag hamnade på sjukhuset den där natten.
men det rör mig inte i ryggen idag. för jag har lagt det bakom mig och jag öppnar upp och ger allt inför att värna om det vi skapat nu, Jag och Josef. <3Med nogrann eftertanke

Publicerad 2011-06-28 10:55:04 i Vardagslivet

Jag trivs med att studera och känner mig till 100% taggad för att nå mitt mål som trädgårdsmästare.
kan knappt bärga mig innan jag ska få leva mitt liv som jag drömmt om.
jag vill ha ett hus utanför stan med stor trädgård med massor av potentioal för skapande utav det ena vackra naturrum efter det andra. jag vill skapa den perfekta miljön för trivsel, skönjet och avkoppling och sedan vill jag dela den med världen. Öppna mitt egna företag inom växtbranchen. Riktigt vad det ska bli vet jag inte än men jag ser framemot dagen då det händer.
Pluggar miljökunskap nu. Lär mig Mängder utav nyttiga saker och det är väldigt intressant. läser med glädje sida efter sida om östersjöns övergödning och idag förstår jag hela förloppet av vad som orsakat skadan och vad det innebär för miljön och organismerna.
Kanske ska jag läsa vidare på det här spåret nu med Miljö? det är ett hett ämne och säkerligen ett plus att ha med sig i massa situvationer i livet.

Önska du kunde se oss nu.

Publicerad 2011-06-21 15:22:33 i Vardagslivet

Min trognaste läsare på Bloggen Var Min Älskade Farmor.
jag tänker på henne varjedag och har fortfarande ibland inte i den spontana tanken fått in att jag aldrig mer kommer få lägga armarna om henne. känna hennes underbara doft eller få hörra hennes fnittriga skratt utfrån köket när man ligger på soffan och njuter av landet och doften av skog och äng.
Aldrig mer får jag smyga ut och "smaka" 7 skrdar av hennes sås innan maten. och aldrig mer får jag höra henne s'g "hur är det med mina pojkar?" jag saknar henne så otoligt mycket.

Farmor
Jag har så mycket jag vill att du ska se. så mycket jag vill berätta för dig.
vill berätta om min trädgård mina blommor mina växter. Jag vill få berätta om mina betyg hur det gått på prov och jag vill få fråga dig om dina växter och dina recept.  Jag vill få höra ditt skratt och jag vill få vara nära dig igen. Jag önska att du kunde se Oss Nu..
Jag Älskar dig Farmor. och Jag älskar Farfar med <3

Jag e Kass!

Publicerad 2011-06-21 13:25:04 i Vardagslivet

Krasslig i halsen ...
mår inte bra.. känner mig febrig och tycker synd om mig själv. Har i stort hållt mig frisk sedan i februari när jag hade halsfluss.. men nu kommer det krypandes.. fan med...

är deppig, fryser och allt känns kisskass värdelöst.. vill bli omhållen och klappad på.
säg att allt kommer bli bra igen.. ge miglite bekräftelse och ömhet..
det är synd om mig..!!

Super 8

Publicerad 2011-06-21 12:11:16 i Vardagslivet

Igår var jag och Hjärtat på Bio.
vi kollade på super 8. bra film. lite räligt.. hoppade högt ett par gånger..
dm var duktiga på arr hålla mysteriet vid liv och det dröjde innan poletten föll på plats..
vi hade en super mysig kväll <3

Maglehemsfestival

Publicerad 2011-06-19 23:08:20 i Vardagslivet

Hjärtat spelade på Maglehems festival i fårahagen..
Mamma, frugan och jag tog oss dig o kollade på honom när han spelade med sina band. Boxer och Calle & the Undervalleys. regnigt.. men vi trivdes..(hjärtat)


Jag pluggar på NTI

Publicerad 2011-06-17 12:28:49 i Vardagslivet

Läser Miljökunskap på NTI. nyss gjort första närvaroprovet och hade 86% rätt  14% fel. alltså 9 rätta svar utav 10 frågor. Nice..  jag känner mig hemma i arbetena som ska göras och jag har ett huumm om i princip allt som nämns i boken. eftersom under våren har jag läst både naturkunskap och Biologi. så har jag skrivit 5 prov om ämnet och  lämnat in 4 arbeten under  våren.. så jag trivs nu.. de här e gött.. chansen att få bättra på mina kunskaper och visa mig värdig ett högre betyg än det Vg Och G jag stressade mig till under gångna terminen..
Nu duscha, sen stan, handla, systemet och sen besiktiga bilen..

Och Btw hade jag en underbar morgon. Hoppas ni med hade det. Puss

Irritation

Publicerad 2011-06-15 22:59:36 i Vardagslivet

Känner en smula aggresion i kroppen.. huvudvärk och ångest..
legat och varit dåsig hela dagen men nu har det hunnit ikapp mig..
orkade inte ta mig hemifrån ens..  sitter här på sängkanten..
ska släcka ner nu.. lägga mig i mörkret o gå igenom min situation..
vissa människor visar sig vara nått man inte trott men man blir ändå aldrig förvånad.
men jag som alltid tar mig genom detta med..
Känner en Saknad .. En skön saknad, en trygg sådan. och en värme någonstanns bakom ångesten som säger att imorgon kommer det kännas mycket bättre..
Godnatt

Valley Rally.

Publicerad 2011-06-15 20:35:41 i Samlade Tankar

Den nya skivan släpps idag. Den heter Valley Rally.
en avslappnad känsla i hela kroppen när jag lyssnar på låtarna om o om igen ..
och en ända tydlig fråga slår mig och vill inte lämna mitt huvud. Vem är den där sweet Mary?
för hon låter helt underbar och jag vill träffa henne? är det så att från och med nu vill alla vara någons Mary?
generellt tycker jag inte att jag kan klistra över Calle & the undervalleys på nåågot annat band från förr eller i detta nu. men helt klart har skivan en tydlig changer som jag kan förstå vart folket får sina tankar och undringar över bakåtsträvande beteende.
Eftersom jag själv har haft äran att umgås lite privat med Mänen i fråga vet jag hur deras tankar går och ska försöka att inte spelga min kritik i deras tankar.

Jag käner igen känslan av harmoni i kroppen, kärleken och förståelsen när jag lyssnar på låtarna på skivan . textera talar till en bred publik.kanske bredare än många blues/rockband annars gör. jag tycker absolut inte att det är ett för mycket utav banden av denna sort. utan bara ett positivt tillägg till den fantastiska samling av artister vi redan har.

Jag ser fram emot sommaren och Killarnas musik.  Hoppas på att ni andra hänger på.

Välkomna ut på min balkong . Mitt nya proj...

Publicerad 2011-06-14 21:43:36 i Vardagslivet

img_4632 (MMS)

Välkomna ut på min balkong . Mitt nya projekt är min balkong där jag nu börjat fixa upp krukor med diverse luktande växter som bland annat grekisk lövkoja som luktar gudomligt på kvällningen och jag har satt upp bärbuskar i krukor.  Ett vinbärsttäd även chilli och körsbärstomater frodas här uppe nu. Jag ska upp på vinden och jaga tag i trasmattor att lägga på golvet istället och fylla bord och golv med ljus lyktor till kvällen :)

Min trädgård

Publicerad 2011-06-14 21:32:32 i Vardagslivet

Min trädgård har hamnat lite i skymmundan när det hänt rätt mycket senaste tiden.. men jag ska ta tag i det o ge er senaste nytt för där är verklgen en el del grejer som hänt i trädgården i vår/sommar...
morgondagens project..  eftersom många visat intresse för att jag ska fortsätta med just det..

Kär i Kärleken?

Publicerad 2011-06-14 21:10:37 i Vardagslivet

Försökte länge hindra mig själv från att bli kär . bara för kärlekens skull. nör jag sedan väl träffade någon så vågde jag inte släppa taget och bara våga känna något. det tog mig 1,5 år innan jag kom dit där jag är idag. Och idag är jag kär. Jag tycker sjukt mycket om honom och det känns för första gången väldigt bra igen..  Jag kan slappna av och bara trivas i hans sällskap och samtidigt som jag skulle vilja skrika ut det till hela världen så e jag "kind of" nöjd med att hålla honom för mig själv.. Vi har ett perfekt "förhållande" där ingen har med något vi gör att göra.

Att våga Lita på någon igen är en enorm känsla, vilken jag tappat tron på. Trodde aldrig att jag skulle kunna lita helt och hållet på någon igen. men här känner jag ingen tvivel. är det så det ska kännas?
förnuftig och smått mystisk Man med båda fötterna på jorden. för lat för sitt eget bästa ibland men med helt rätt tänk i livet i de flesta fallen. jag skulle inte kunna säga att vi tänker lika när det gäller allt för det vore ju lite läskigt. men i dem flesta fallen så visar det sig att vi kommer fram till samma slutsats.

Att känna den där tryggheten i olika stadie finns inte alltid. Jag känner total ro i att lita på inte behöva oroa mig för vad som händer när jag inte är med det är en enorm trygghet direkt kopplad till att våga lita på någon. Men tryggheten när det gäller morgondagen finns inte lika klar än. kanske är det något som aldrig kommer finnas. eller så växer den på oss med tiden.

en relation uppbyggd på udda grunder skulle jag vilja påstå. Något som skulle vara temporärt och ikke känslosamt urartade och växte till något seriösare. Vilket när jag se tillbaka på det idag var förutsägbart men när man var mitt i det så kändes det helt ovisst.

För att lämna Situvationen och tala allmänt så skulle jag vilja påstå att jag har mognat i mig själv på så många plan de senaste 5 åren. så pass mycket så att jag kan se det utifrån och känna förändringen. tänker mer i en vuxens tankebanor (även om inte alla vuxna tänker förnuftigt) och jag känner att det viktigaste i en relation för mig idag är respekten, tilliten och att man får sakna varan. för att få sakna någon man tycker om och som man vet att snart så får jag ha henne/honom i mina armar igen, det är jobbigt men underbart. även när det gäller respekt för den man tycker om. jag är livräd för att kväva någon (i ikke ordagrann bemärkelse)  att vara för på övervakande nosig med mera. klart man vill umgås men lika viktigt är det att man finner en balans för att behålla sina vänner och få ha ensamtid helt för sig själv och dels med sina vänner. inegn mår bra a att sitta med sin partner o uggla i soffan 24/7.
det är oxå viktigt att man umgås med den man tycker om och gemensamma vänner  och för att detta ska fungera krävs 110% tillit.

Jag har inget förhållande idag. inte med någon. inte med honom jag håller kär. och det är ett medvetet beslut från bådas sida sedan första dagen. även om mina förutsättningar och tankar ändrats mot honom som person så är respekten där, tilliten är där och framförallt har vi rätta förutsättningar för att umgås och ta vara på vänner och familj samtidigt som utmärkta chanser att få sakna varann och längta efter varann. det är en bra symbios i livet.
Jag trivs. <3
Om

Min profilbild

Malin Borglin

Pluggar på Högskolan i Kristianstad. Till landskapsvetare. För övrigt Gillar jag läsa om global miljö, påta i trägården och umgås med mina söner och mina vänner. Ska jag lyssna på musik då är det rock som gäller.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela