MalinBorglin

Det här funderar jag på!

TUNG

Publicerad 2006-10-23 15:38:30 i Max & Liam


Vecka 20
Kroppen:
Nu har halva graviditeten gått och det börjar synas att man är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.(men inte på mig)
På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se några avvikelser i mammans hälsa. Vid vissa av besöken kontrollerar man vikten, blodtryck, blodvärdet, urinprov och blodsocker.
(vi har nästa MVC besök den 3 november)

Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 cm långt och väger runt 250 g ( jag vet ju inte exkt hur lång o hur mycket mitt lilla pyre väger  så men de e vad normen säger så vi går på det ). Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna. På flickor formas vagina och äggstockarna innehåller vid den här tidpunkten över sex miljoner ägg, men reduceras till 300-400 ägg innan hon blir fruktbar. Pungen är fortfarande tom på pojkar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Malin Borglin

Pluggar på Högskolan i Kristianstad. Till landskapsvetare. För övrigt Gillar jag läsa om global miljö, påta i trägården och umgås med mina söner och mina vänner. Ska jag lyssna på musik då är det rock som gäller.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela